Jak se vyrábí obyčejná čokoláda
Čokoláda k vaření má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato čokoláda nesmí být příliš sladká a má obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent práškového cukru. Dobrá čokoláda k vaření nesmí obsahovat kakaové máslo (zvlášť přidané). Chcete-li si vyrobit domácí čokoládu, postupujte následovně. Kus utřené čokolády nahřejte na plechu v troubě dostatečně teplé, ochlaďte do teploty asi 32 - 34 oC. Formy dobře vyleštěné a také té samé teploty jakou má čokoláda rozložíme, navážíme si potřebné množství této hmoty, rozmažeme a dobře sklepeme, aby čokoláda nebyla pórovitá a dáme hned do lednice. Asi po patnácti až třiceti minutách obrácenou formou lehce klepeme. Tak se dobře vyhřátá a vychlazená čokoláda pěkně odloupne a je lesklá a černá. Z této čokolády je možné vyrábět též vánoční a velikonoční máčecí hmotu.
Komentáře
Přehled komentářů
hhhh
Re: Re: zztgftffrddf
(jjjgfdgfhjh ffdfjjhztfrtg, 9. 3. 2014 14:16)
prciprciprcinka Přehled komentářů
zztgftffrddf (hhgfgb ggcdd, 9. 3. 2014 14:13)
hhhh
Odpovědět
Re: zztgftffrddf (jjjgfdgfhjh ffdfjjhztfrtg, 9. 3. 2014 14:14)
prciprciprcinka
Odpovědět
zztgftffrddf
(hhgfgb ggcdd, 9. 3. 2014 14:13)