Studentská pralinka
Studentská pralinka
Čokoláda je náročná a vyžaduje dodržení správných poměrů a teplot. To platí i pro dílnu ve které budeme pralinky vyrábět. Dokonalý úspěch zaručuje pouze klimatizovaný prostor se stálou teplotou okolo 18 °C. Věřte, že ta námaha a péče se vyplatí!
Oblíbený druh čokoládové dobrůtky v moderní úpravě. Skvělá kombinace suchých plodů s čokoládou a zázvorem. Zázvor je představitelem módního chuťového trendu a v kandované podobě je velmi atraktivní. Přesvědčte se sami.
Receptura: 500g čokoládové polevy máčecí tmavé, 250 g drcených arašídů pražených, 100 g kokosové kostky v cukru, 60 g rozinek, 60 g sušených meruněk sekaných, 60 g kandované pomerančové kůry, 10 g kandovaného zázvoru drobně krájeného.
Postup: Do vytemperované čokolády vmícháme všechny ingredience, aby byly potažené čokoládou. Dvěma lžičkami tvarujeme nočky, odkládáme na papír a necháme ztuhnout. V receptuře je možné použít i čokoládu mléčnou či bílou. Také lze pralinky přestříkat kontrastní čokoládou jako ozdobu.